download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Gevel-timmerwerkzaamheden L&M

Rijnsburg

L&M Rijnsburg B.V. is één van de grootste spelers in de internationale bloemenbranche. Zij zijn sinds kort gevestigd in een nieuwe bedrijfshal met kantoor in Rijnsburg. pvvT heeft de gevel-timmerwerkzaamheden voor deze opdrachtgever mogen verzorgen. En daar komt aardig wat bij kijken!

Voorbereiding

Er zijn namelijk best veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan isolatieverlies, warmteweerstand, het voorkomen van vocht-, condens- en schimmelvorming, de houtstructuur van de Trespa panelen, etc. Een goede voorbereiding is bij dit soort projecten dus van essentieel belang. Gelukkig beschikt pvvT over veel ervaring en weten we precies waarop we moeten letten.

Engineering

We hebben allereerst zelf de engineering van de HSB achterconstructie verzorgd. Om een optimale isolatiewaarde te creëren, dient de achterconstructie zo dun mogelijk te zijn. Daarom is gekozen voor PIR-isolatie. pvvT heeft een constructie van vurenhout gemaakt en deze op de PIR-isolatie vastgezet middels een borgsysteem. Hierbij schroef je door de isolatie heen, zodat er zo min mogelijk warmteverlies door de balken heen ontstaat. De achterconstructie is vervolgens voorzien van waterkerende en dampdoorlatende folie en rachels (latwerk).

Houtstructuur

Op deze rachels zijn de hoogwaardige Trespa panelen geplaatst. Deze hebben een houtdecor uitstraling, oftewel een houtstructuur. En deze houtstructuur is richting gebonden. Goed opletten bij de montage dus! Want een 180 graden gedraaid paneel monteren, geeft toch echt een afwijkend beeld aan de gevel. En dat wil niemand. Uiteraard is het bij L&M Rijnsburg B.V. allemaal goed gegaan en zijn we ook bij dit project weer trots op het eindresultaat.

Over L&M

L&M Rijnsburg B.V. is één van de grootste spelers in de internationale bloemenbranche. Ze werken al bijna 70 jaar met de hoogste kwaliteit bloemen en de grootste exporteurs uit de markt. Zo vinden hun producten hun weg over heel de wereld. Meer weten? Ga naar de website van L&M!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een perfect verzorgde gevel? Of bent u benieuwd wat pvvT voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvT.nl.

Contactpersonen

Paulien Frehé

Commercieel Adviseur

Groepsonderneming van Janssen de Jong