download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Referentiefoto's Natuurbegraafplaats Schoorsveld

15.06.18

Afscheid nemen van een nabestaande is moeilijk. Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt daarom alle ruimte en vrijheid voor een liefdevol afscheid. Om een passende sfeer in het Ceremoniegebouw te creëren is pvvT gevraagd de afbouw te verzorgen. Wij weten namelijk precies wat er mogelijk is met het natuurproduct hout.

Dichtbij de natuur

Ceremoniegebouw ’t Schoorsven is gebouwd om de kracht van de natuur ‘binnen’ te laten. En wat staat er dichter bij de natuur dan hout? Daarom zijn er voor de constructie zelfs bomen gebruikt die uit het gebied zelf komen. pvvT heeft de complete afbouw verzorgd en aan de buitenzijde een houten dakrand gerealiseerd. Om een warme en natuurlijke sfeer te creëren zijn zowel de wanden als de plafonds afgewerkt met hout. Bijzonder detail: de ronde wanden rond de ceremonieruimte zijn op sommige plaatsen wel zes meter hoog!

Het gebouw is zo ontworpen dat alle ruimtes met elkaar in verbinding kunnen staan. Daarnaast is elke ruimte voorzien van grote glazen gevels, zodat de aanwezigen altijd uitkijken op de natuurbegraafplaats. De ceremonieruimte op Natuurbegraafplaats Schoorsveld biedt ruimte aan ca. 500 gasten.

Referentiefoto's

Wilt u meer weten over dit project of bent u nieuwsgierig naar het eindresultaat? Ga dan naar het onderdeel projecten op onze website en bekijk de referentiefoto's!
Fotografie: Ton Borsboom.

Groepsonderneming van Janssen de Jong