download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Wesley van Keulen

11.03.19

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? Wij stellen ze graag aan jullie voor. Deze keer is Timmerman Wesley van Keulen aan het woord.

Wesley is 27 lentes jong en werkt sinds 2014 bij pvvT. “Ik ben begonnen als Leerling Timmerman” begint Wesley zijn verhaal. “Mijn neef Raymond werkte al jaren bij pvvT en had al vaak verteld over de mooie projecten, goede sfeer en onderlinge collegialiteit. Hij adviseerde me te solliciteren. Dat ik geen ervaring had als Timmerman was gelukkig geen probleem. Ik werd goed begeleid en heb alles in het vak mogen leren.

Van alle markten thuis

Bij een Timmerman denk je al snel aan hout. Wesley vertelt echter dat zijn functie veel breder is. “Bij pvvT moet je van alle markten thuis zijn. Dat maakt het werken ook zo ontzettend leuk. Geen dag is hetzelfde. Natuurlijk loop ik vaak met een hamer en spijkers in mijn handen, maar ik word bijvoorbeeld ook ingezet bij het leggen van kanaalplaten of het bevestigen van gevelbeplating.”

De eerste jaren ging Wesley altijd samen met zijn collega’s Bjorn en Wesley (Joosten) naar de projecten. “Ik heb ontzettend veel van de jongens geleerd. Daarnaast is het onderling ook heel gezellig. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een duidelijke taakverdeling. En het is ook leuk om samen te sparren om tot de beste oplossing te komen voor onze opdrachtgevers.“

Files

Hoe ziet een werkdag van Wesley er eigenlijk uit? “Meestal ben ik rond 05.30 uur op de zaak. Daar pak ik een kop koffie en laad ik de spullen in de bus of op de aanhanger. Daarna nemen we op de tekeningen door wat er moet gebeuren en rijden we naar de bouw. pvvT werkt in heel Nederland en momenteel zitten we veel in Amsterdam en Rotterdam. Dat betekent dat we rond 16.00 uur vaak in de file staan.“ Lachend: “Best jammer dat we geen automaat rijden. Ik train door de files mijn beenspieren flink met optrekken en remmen.”

Wesley vertelt dat hij een voorliefde voor hout heeft. “Hout is een prachtig product om mee te werken. Vooral hardhout, want dat blijft in het zicht. Ik vind het ontzettend gaaf als je met alleen hout iets moois mag creëren. Het is een uitdaging om alles perfect passend te maken. Je bent dan continu oplossingsgericht en creatief bezig.”

Afgetraind

Uiteraard is Wesley trots op de projecten waaraan hij gewerkt heeft. Toch heeft ook hij enkele favorieten. “Golfbaan Bernardus in Cromvoirt, Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze, de “KEET” (bruin café) in ons kantoorpand en de kantoorruimte van pvvT.” Tegenwoordig gaat Wesley ook vaker alleen naar projecten. Zijn ambitie is om door te groeien tot voorman. “Ik heb gemerkt dat ik het contact met opdrachtgevers en het aansturen van mensen op de bouwplaats erg leuk vind. Hier wil ik me dan ook graag verder in ontwikkelen.”

Tot slot nog een leuk detail: Wesley is sinds kort weer fanatiek aan het sporten. Hij fitnest minimaal vier keer per week en heeft zijn voedingspatroon volledig omgegooid. Wesley vertelt lachend: “Ik heb zelfs een magnetron in de bedrijfsbus staan, zodat ik ’s middags mijn maaltijd van rijst, kip en groenten op kan warmen.” Op de vraag of hij nog andere hobby’s heeft buiten werken en sporten antwoordt hij: “Ik breng graag tijd door met mijn vriendin Daylania. We hebben onlangs een nieuwbouwwoning gekocht. Deze wordt in het voorjaar van 2020 opgeleverd en daar kijken we erg naar uit.”

Groepsonderneming van Janssen de Jong