download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Wesley Joosten

16.06.20

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? Wij stellen ze graag aan jullie voor. Deze keer is Timmerman Wesley Joosten aan het woord.

Al sinds het begin van pvvT werkt Wesley, 38 jaar, als timmerman I voor pvvT. “Ik moet ’s morgens altijd écht even wakker worden. Regelmatig laat ik mijn wekker, die om 05.00 uur gaat, nog een paar keer snoozen. Mijn brandstof in de morgen is altijd een lekkere bak koffie. Als ik beneden kom laat ik onze hond Harrie uit, daarna is de kat Sammie aan de beurt om eten te krijgen. Wanneer dit alles is gedaan, stap ik in mijn bus (met natuurlijk een bak koffie in de hand) en vertrek ik naar het werk toe.”

Wanneer Wesley wordt gevraagd hoe hij in de bouw terecht is gekomen vertelt hij over zijn opleiding. “Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de LTS. Daar wilde ik eerst tegelzetter worden van beroep, maar op een gegeven moment heb ik dan toch de ommezwaai gemaakt naar Timmerman. Ik kan intussen wel tegels zetten, maar dat doe ik alleen voor mezelf privé”, vertelt hij lachend. Na mijn school ben ik direct in de bouw terechtgekomen en via een detacheringsbureau kwam ik bij pvvT.”

Op zoek naar luchtankers

“Als Timmerman I stuur ik mensen aan, maar ik controleer ook werk. Daarnaast werk ik uiteraard zelf ook mee aan de projecten en bestel ik de materialen die nodig zijn. Op dit moment ben ik ook leermeester voor een Leerling Timmerman, Arjan van Drie (24). Dat is erg leuk om te doen. Het mooiste is om je kennis en kunde over te brengen.
De bouw is ook een gezellige plek en we lachen heel wat af met elkaar, dat is ook belangrijk. Een tijdje geleden bijvoorbeeld hadden we gevraagd aan onze Leerling Timmerman om luchtankers te zoeken. We hadden van tevoren de Uitvoerder gebeld en verteld dat we dat gingen doen. Uiteraard was de Leerling dus naar de Uitvoerder gegaan met de vraag waar hij de luchtankers kon vinden. De Uitvoerder gaf aan dat hij ze niet had, maar hij kon wel Toine van Leer, onze Magazijnchef bellen met de vraag of ze nog in het magazijn lagen. Nou dat is hilarisch om te zien, we hebben er nu nog steeds lol om wanneer we het erover hebben.”

Uniek project: verschillende type mensen

Wanneer Wesley wordt gevraagd naar zijn opvallendste project noemt hij het project Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. “Het unieke aan dit project is dat je met zo veel verschillende mensen te maken hebt. Je hebt de klant, winkeliers, winkelende mensen en ook geïnteresseerde omstanders. Regelmatig komen mensen even een praatje met je maken of vragen wat je aan het doen bent. Maar omdat je ook in een openbare ruimte bent, houd je ook meer rekening met de omstanders. We hebben de radio nooit te hard staan, normaal zingen wij weleens mee met een nummer, maar dat gebeurt nu (bijna) niet. Het mooie aan dit project is de gevelbekleding, die ziet er heel netjes uit en past bij het project.”

Fervent motorrijder

Wesley woont samen met zijn vriendin Nicole in Schijndel. Zij hebben een samengesteld gezin dat bestaat uit de dochter van Wesley (Demi, 10 jaar) en de twee dochters van Nicole (Isis, 10 jaar en Sterre, 8 jaar). Een drukke boel soms in huis met drie meiden, maar wel erg gezellig. Wanneer het kan gaan ze graag met zijn allen op stap, genieten in een pretpark, buitenspeeltuin of winkelen met de dames.
Daarnaast is Wesley een fervent motorrijder en gaat hij graag toeren door de omgeving van Schijndel. Op zijn Honda CV 750 uit 1993 maakt hij regelmatig leuke toertjes door de binnenwegen om te ontspannen.

Meer weten over Wesley of benieuwd wat pvvT voor u kan betekenen?

Neem dan contact op

Groepsonderneming van Janssen de Jong