download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Raymond van de Borne

08.01.19

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? De komende periode stellen wij ze graag aan jullie voor. We starten met Uitvoerder Raymond van de Borne.

“Ik ben een echte workaholic.” begint Raymond zijn verhaal. “Wel in de positieve zin van het woord hoor. Stilzitten is niks voor mij, daar word ik alleen maar onrustig van. Ik geniet van mijn werk en de uitdaging die het me biedt.”

Uitdagingen

Raymond was in 2007 de derde medewerker die in dienst trad bij pvvT. De eerste 8 jaar werkte hij als Timmerman / Voorman. Sinds 2014 is hij als Uitvoerder bij projecten betrokken. “Ik heb de afgelopen jaren aan de meest bijzondere projecten mogen werken. Hoe ingewikkelder, hoe beter. Ik hou van uitdagingen en niet van routine. Ik voel constant een drang naar verbetering.”

Raymond begint te lachen wanneer we vragen of de overstap van Timmerman / Voorman naar Uitvoerder niet lastig voor hem was. “Ik heb echt moeten leren om zaken uit handen te geven.” vertelt hij. “Ook het inplannen van mensen op hun eigen capaciteiten in plaats van uit te gaan van mijn eigen referentiekader was een leerschool. Aan de andere kant is het een groot voordeel dat ik op de werkvloer begonnen ben. Ik weet op voorhand wat mogelijke valkuilen zijn en waar onze medewerkers behoefte aan hebben om een project succesvol af te ronden.”

Tot in detail

Waar Raymond vroeger vooral met een gereedschap in de weer was, is tegenwoordig zijn mobiele telefoon zijn beste vriend. “Ik ben heel de dag aan het bellen en mailen om zaken goed te regelen. Mijn werkdag begint standaard om 5 uur. Heerlijk een half uurtje in alle rust de administratie bijwerken en tekeningen klaarmaken voor onze mensen. Vanaf half 6 stromen de eerste collega’s binnen. Ik voed ze met informatie en neem de highlights van de dag met ze door, zodat ze goed voorbereid op pad kunnen. Rond 6 uur vertrek ik zelf naar de verschillende bouwplaatsen om te kijken hoe de projecten lopen

Gemiddeld stuurt Raymond zo’n 35 timmermannen aan. Dit zijn zowel eigen medewerkers als ingeleende mensen waar pvvT al jaren mee samenwerkt. Raymond controleert op de bouwlocaties onder andere of werkzaamheden volgens planning en tekening verlopen, of alle details kloppen, etc. “Tussen 12.00 en 14.00 uur probeer ik weer op kantoor te zijn. Hier heb ik vaak afspraken met de werkvoorbereiders om projecten 1 op 1 door te nemen. Zo weet ik zeker dat een werk goed loopt en de taakverdeling duidelijk is.” Of hij een controlefreak is? “Een beetje wel, ik heb nu eenmaal graag mijn zaken goed op orde.” vertelt Raymond met een grote glimlach.

Belofte maakt schuld

Raymond is een man van zijn woord. “Ik vind dat belofte schuld maakt. Als ik de jongens beloof om iets te regelen, dan doe ik dat ook.” Lachend: “Ik beloof echter vaak teveel. Ach, ik geniet van mijn werk en ben toch altijd vroeg wakker. Het is dan ook eerder regel dan uitzondering dat ik op zaterdagochtend om half 6 op kantoor ben. Mijn vrouw Maaike en zoon Jayden weten niet beter. Maar zaterdagmiddag en zondag is echt voor het gezin. Dan doen we wat leuks samen.

Wat zijn dan de mooiste projecten waar je aan hebt mogen werken? “Ik kan nu heel cliché zeggen dat ik elk project bijzonder vond. Maar dat is ook echt zo. Ik werd meestal op de grotere én lastigere projecten ingezet. Als ik er echt een moet noemen dan denk ik dat dit toch de Golfbaan in Cromvoirt én Incubator in Wageningen zijn. Mooie uitdagende projecten met mooie materialen.”

Lees meer over pvvT

Groepsonderneming van Janssen de Jong