download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Marcel Bakker

16.03.20

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? Wij stellen ze graag aan jullie voor. Deze keer is Timmerman Marcel Bakker aan het woord.

Marcel is 28 jaar oud en werkt sinds 2017 bij pvvT. “Mijn dag begint rond 05.00 uur met een verse bak koffie. Ik moet eerst altijd even een half uurtje wakker worden voordat ik op pad ga. Onderweg naar het project bel ik vaak met Raymond van de Borne (Uitvoerder bij pvvT) om de klus door te spreken. Zo weet ik precies wat er van mij verwacht wordt als ik daar aankom. Wanneer ik vragen heb of tegen problemen aanloop kan ik ook altijd bij Raymond terecht. Even kort samen sparren, dat is gewoon fijn. Als rasechte Rotterdammer geef ik eerlijk mijn mening en draai ik niet om de hete brij heen, maar dat waarderen mijn collega’s alleen maar aan mij.”

Van sportman naar timmerman

Hoe ben je eigenlijk in de bouw terechtgekomen? “Nou dat is wel grappig. Ik heb een opleiding aan het Albeda College gevolgd in Rotterdam voor Sport en Bewegen. Daarna heb ik gewerkt als zweminstructeur in een zwembad. Iets totaal anders dus. Maar na enkele omwegen ben ik dankzij mijn vader uiteindelijk in de bouw terechtgekomen. Die is al vanaf jongs af aan werkzaam in de bouw. Dus toen ik op zoek was naar een nieuwe baan gaf hij mij de tip om te solliciteren bij zijn baas. Nou, dat heb ik gedaan en daar heb ik een aantal jaar gewerkt. Toen mijn baas met pensioen ging, koos ik ervoor om mezelf in te schrijven bij een uitzendbureau. Ik kwam daardoor al snel in aanraking met pvvT en werd voor diverse klussen ingehuurd. Zo heb ik ook Raymond leren kennen. Na een jaar verschillende klussen gedaan te hebben zei Raymond als geintje tegen mij of het niet wat zou zijn om in dienst te komen bij pvvT. Het contact tussen ons liep altijd al lekker en we waren altijd eerlijk tegen elkaar, dus dat zag ik wel zitten.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld. Toen ik startte in de bouw had ik nul ervaring. Als ik zie wat ik door de jaren heen geleerd heb, soms met vallen en opstaan, dan vind ik dat wel gaaf om te zien. Ik vind het ook fijn dat pvvT mij de vrijheid geeft om mezelf te ontwikkelen en door te groeien. Ik ben nu Timmerman, maar in de toekomst lijkt het mij wel mooi om uit te groeien naar Voorman en misschien meer.

Timmermans vakmanschap

Wanneer Marcel wordt gevraagd op welk project hij het meest trots is, noemt hij direct de Golfbaan Bernardus in Cromvoirt. “Een mooi project om aan te werken, die staat voor mij op nummer één. Door de natuurlijke materialen zoals het hout, krijg je een bepaalde uitstraling. En de sfeer in de groep was goed. Dat is voor mij ook belangrijk en uiteraard het werk zelf ook, wat wij daar gemaakt hebben is echt timmermans vakmanschap met hout.”

Ook thuis wordt er geklust

Marcel woont in Stampersgat, gelegen in Noord-Brabant, samen met zijn vriendin Michelle en hun twee Franse bulldogs genaamd Gio en Mexi. In het weekend is hij vaak in het bos te vinden met zijn vriendin en de honden.

Marcel heeft jarenlang gevoetbald bij sv Poortugaal in Poortugaal. Hoewel hij daar al jaren niet meer woonde, had hij het er toch nog steeds voor over om een half uur in de auto te zitten om een potje te spelen met zijn vrienden. Na jaren gevoetbald te hebben, heeft hij afgelopen seizoen het besluit genomen om te stoppen. Als voetbalfan in hart en nieren kijkt hij wel nog regelmatig naar voetbal, maar dan van voetbalclub Feyenoord.

Ook thuis blijft hij rondom het huis actief met hout. Zo heeft hij voor zijn zomervakantie al een mooi project bedacht. Het bestaande tuinhuisje gaat Marcel helemaal slopen en vervangen door een nieuw tuinhuis, van hout natuurlijk. “Een leuke klus voor in de vakantie om zelf aan te pakken.”

Meer weten?

Meer weten over Marcel of benieuwd wat pvvT voor u kan betekenen? 
Neem dan contact op >

Groepsonderneming van Janssen de Jong