download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Coen Cozijnsen

10.05.19

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? Wij stellen ze graag aan jullie voor. Het woord is dit keer aan Projectvoorbereider Coen Cozijnsen (40 jaar).

“Ik ben in september 8 jaar in dienst bij pvvT.” begint Coen zijn verhaal. “Van jongs af aan heb ik al affiniteit met de bouw. Mijn opa was aannemer en mijn vader timmerman.” En als je dan ook nog Cozijnsen heet, dan kun je haast niet anders dan voor de bouw kiezen, of niet Coen? Lachend: “Dat klopt. Het blijft een leuke woordspeling. Zeker omdat ik ook het liefst met hout werk.”

Duizendpoot

Coen heeft voordat hij bij pvvT in dienst trad jaren als Tekenaar gewerkt. Hij had veel ervaring met bouwkundige tekeningen, maar niet met inkopen en calculeren. “Veel werkzaamheden heb ik al doende geleerd. Ik heb mezelf goed kunnen ontwikkelen bij pvvT. Toen ik hier ging werken, was mijn functie wel breder dan tegenwoordig. Ik ging in de beginjaren samen met onze Directeur Pieter van Vught naar opdrachtgevers om werken op te nemen. Daarnaast verzorgde ik de calculatie. Zodra het opdracht was regelde ik de werkvoorbereiding en inkoop. Daarnaast hield ik me met tal van randzaken bezig. Van ICT tot het opnemen van de telefoon en van werkzaamheden in de werkplaats tot het buitenzetten van de container. Ik was een soort van duizendpoot in het begin.”

Sinds 2017 maakt pvvT onderdeel uit van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. “Veel randzaken zijn hierdoor komen te vervallen. En hoewel we nu met veel meer collega’s samenwerken is de gemoedelijke sfeer er zeker nog.” Coen vertelt dat er binnenkort wel iets gaat veranderen in zijn functie. Zo zal hij meer aanvragen van externe klanten in behandeling gaan nemen. Dit betekent dat hij ook regelmatig buiten de deur zal zijn. “Ik vind het een uitdaging om steeds de beste oplossing voor een klant te vinden.”

Spiegelen

Maar hoe ziet een werkdag van Coen er nu eigenlijk uit? “Dat is elke dag verschillend. Het “normale” verloop van een project voor een externe opdrachtgever, betekent dat ik de calculatie maak. Zodra de opdracht aan ons gegund is, breng ik alle materialen in kaart en ga deze “spiegelen”. Dit betekent dat ik een vergelijking maak van prijs, kwaliteit en leveringsvoorwaarden. Vervolgens koop ik de materialen in en zorg ik dat ze volgens planning geleverd worden.”

Coen heeft veel kennis en kunde van hout. Daar ligt ook zijn passie. “Het leuke aan werken bij pvvT is de diversiteit aan projecten. De ene keer ben ik bezig met een afbouw, dan weer met een houtskeletbouw of een gevelproject. Geen project is hetzelfde. Bij sommige projecten maak ik zelf de productietekeningen. Zo heb ik bijvoorbeeld de gevel voor Hofa uitgewerkt. Een leuk puzzelstukje om tot een goede en optimale plaatverdeling van de Trespa panelen te komen.” Op de vraag wat hij het indrukwekkendste project vindt, antwoordt Coen: “Alle projecten zijn bijzonder. Maar de gevelbekleding en dakopbouw bij Plus Ultra (Incubator) in Wageningen hebben veel indruk op me gemaakt. De hoeveelheid hout die gebruikt is staat gelijk aan de afstand Den Haag - Rotterdam.”

Klussen

Coen speelt een keer per week volleybal en besteedt zijn vrije tijd het liefst aan zijn gezin. Samen met zijn vrouw Ilse heeft hij 2 kinderen, Jop van 9 en Saar van 6 jaar. Hij is graag met zijn handen bezig en vindt altijd wel een klusje in of om zijn huis. “Momenteel ben ik druk bezig in onze tuin. Mijn laatste project is een bloemenbak en een tuinbankje. Van hout uiteraard.”

Groepsonderneming van Janssen de Jong