download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Medewerker in beeld: Björn Wesselius

04.10.19

pvvT verrast opdrachtgevers met een bijzondere en sfeervolle afbouw, uniek interieur of opvallende geveloplossing. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter pvvT? Wij stellen ze graag aan jullie voor. Deze keer vertelt Voorman Björn Wesselius (29 jaar) meer over zichzelf en zijn grote passie: “obstacle running“.

“Mijn werkdag begint rond 05.30 uur” begint Björn. “Uiteraard met een bak koffie op de zaak. Daar spreek ik met Raymond de dag door, zorg ik dat de juiste spullen geladen worden en daarna vertrek ik richting de bouwplaats.”

KOB-opleiding

Björn startte zijn carrière bij pvvT zo’n 9 jaar geleden. “Ik was begonnen met de opleiding HBO Bouwkunde, maar miste echt het werken met mijn handen. Via een bekende ben ik in contact gekomen met pvvT. Ik wilde graag in de praktijk leren en mezelf opwerken. Daarom ben ik direct bij indiensttreding gestart met de KOB: de Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw. Dit is een leren-werken traject. Gedurende 4 jaar heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van techniek, werkvoorbereiding, uitvoering en calculatie. Dit paste perfect bij mij: in de praktijk toepassen wat ik tijdens mijn studie leerde.”

De variatie in de werkzaamheden maakt dat niet 1 dag hetzelfde is vertelt Björn. “En dat maakt werken bij pvvT ook zo leuk. We zijn echt van alle markten thuis. Het ene moment sta je te timmeren of werk je aan een afbouw, het volgende moment ben je bezig met de gevelbeplating. Natuurlijk is Björn trots op de projecten waaraan hij gewerkt heeft. Toch zijn er enkele projecten waar hij extra trots op is. Zo noemt hij de afbouw bij Golfbaan Bernardus in Cromvoirt en Plus Ultra in Wageningen. “Bij Plus Ultra hebben wij zelf de volledige houten buitengevel geproduceerd én aangebracht. Een mooi project waarbij ik ook veel bezig was met coördineren. Het regelen van het transport, de planningen, bijwonen van vergaderingen, etc.”

Ambitie: Uitvoerder

Op dit moment zit Björn in het traject om door te groeien tot uitvoerder bij pvvT. “Ik doe op de werkvloer steeds meer een stapje terug en begin me meer bezig te houden met regel- en coördinatiewerkzaamheden zoals planningen, bestellingen en het overzicht bewaken. Het is mijn ambitie om uitvoerder te worden. Ik vind het leuk om van het begin af aan betrokken te zijn bij een project, de jongens aan te sturen en te communiceren met zowel de opdrachtgever als onze collega’s op kantoor. Doordat ik zelf zoveel jaren op de bouwplaats gewerkt hebt, weet ik wat mogelijke bottlenecks zijn en waar ik rekening mee moet houden.”

Björn rijdt meestal rond 16.00 uur terug naar Nieuwkuijk. Daar lost hij zijn spullen en gaat naar huis. Hij woont samen met zijn vrouw Melanie in Drunen. Zijn avonden brengt hij door met sleutelen aan auto’s en trainen voor zijn grote passie: obstacle running. Zo gaat Björn meerdere keren per week hardlopen in de Loonse en Drunense Duinen en volgt hij 2 keer per week krachttraining. Gemiddeld neemt hij tweemaandelijks deel aan een obstacle run of wedstrijd ergens in Europa. En die zijn niet mals. Een obstacle run duurt gemiddeld 3 uur en wordt in teamverband afgelegd. Bij een wedstrijd moet hij 20 kilometer binnen 3 uur volbrengen. “Tja, gewoon hardlopen is nu eenmaal minder leuk en ik houd wel van een beetje uitdaging.” aldus Björn.

Groepsonderneming van Janssen de Jong