download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Cheque € 831,50 voor Retinoblastoom Vereniging Nederland (RBVN)

11.02.19

Namens RBVN heeft Mirella van der Berk samen met haar zoontje Sven een cheque ter waarde van € 831,50 in ontvangst genomen. De cheque is uitgereikt door Michaela Oosterwaal en wordt aangeboden namens pvvT, Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, ServicebouwPlus en Hafkon International. Het is het resultaat van het vitaliteitsprogramma “Samen Bewegen 2018”.

Het doel van Samen Bewegen is om samen met collega’s je gezondheid te verbeteren én tegelijkertijd punten te verzamelen voor een van de drie gekozen goede doelen. Retinoblastoom Vereniging Nederland is één van deze doelen.

Wat is Retinoblastoom?

Retinoblastoom is een zeldzame vorm van oogkanker, die bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Meestal wordt de ziekte al vóór de leeftijd van twee jaar vastgesteld. Helaas lukt het nog niet in alle gevallen om het gezichtsvermogen te behouden. Daarom wordt er op vele plaatsen in de wereld gezocht naar betere behandelingsmethoden. Ook probeert men manieren te vinden om de schadelijke neveneffecten van de behandeling te beperken. Verder blijft vroegtijdige diagnose van retinoblastoom een aandachtspunt voor de toekomst.

Over Retinoblastoom Vereniging Nederland

RBVN wil kinderen bij wie retinoblastoom is vastgesteld ondersteunen en informeren. Daarbij wordt de directe omgeving niet vergeten. Donaties komen direct ten goede van retinoblastoom. Dit kan zijn in de vorm van wetenschappelijk onderzoek of iets eenvoudigers zoals een kleurboek om kinderen te informeren over de ziekte of een pop die gebruikt wordt om kinderen uitleg te geven over een oogoperatie.

Kleine Sven

Michaela Oosterwaal stelde RBVN in 2018 voor als goed doel. “Mijn kleine, grote vriend Sven is door zijn ziekte al op jonge leeftijd blind geraakt. Ik hoop dat dit in de toekomt andere kinderen met deze ziekte bespaard kan blijven. Daarvoor is meer onderzoek nodig en ik ben blij dat we hier een financiële bijdrage aan kunnen leveren.”

Wij bedanken Michaela voor haar betrokkenheid en Mirella en Sven voor het fijne gesprek. Tot slot wensen wij Retinoblastoom Vereniging Nederland veel succes met nastreven van haar doelen.

Wil je meer weten over Retinoblastoom? Ga dan naar de website.

Overhandiging cheque Samen Bewegen
Lees meer over Samen Bewegen

Groepsonderneming van Janssen de Jong