download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Bijzondere gevel voor Ben de Graaff Holding

05.02.19

Stel, je ontwikkelt een nieuwbouwpand. Welk element is dan het meest bepalend voor de uitstraling? Exact, de gevel! En dat is precies de reden waarom pvvT werd ingeschakeld voor de afwerking van een nieuwbouwcomplex in Tilburg. Opdrachtgever Ben de Graaff Holding koos voor een strakke gevel in een bijzondere kleur: brons. pvvT zorgde ervoor dat de gevel echt de finishing touch werd.

Hoe pakken we het aan?

Bij het realiseren van een gevel is er één belangrijke regel. Het hout en de isolatie mogen elkaar niet raken. Gebeurt dat wel, dan ontstaat er het risico op vochtproblemen. We beginnen daarom met het isoleren van de muur. Vervolgens monteren we hier regelwerk op. Dit doen we met facafix-schroeven. Deze schroeven we in de bestaande muur en zij zorgen ervoor dat er afstand ontstaat tussen de verschillende lagen. De gevelplaten lijmen we vervolgens op de regels.

Bijzonder strakke vormen

Voor de gevel hebben we gebruik gemaakt van Alucopal platen. Hiermee kun je een uiterst strakke afwerking creëren. Door de gevelplaten aan de achterkant in te frezen kun je ze namelijk buigen. Op deze manier ontstaan er geen randen. De maatvoering komt bij deze afwerking wel heel precies. De freesnaad moet op exact de juiste plaats komen. Een belangrijke reden voor ons om de engineering in eigen huis te verzorgen.

Meer weten?

Meer informatie en foto's van dit project treft u bij het onderdeel "projecten" op deze website.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een afbouw van topkwaliteit? Of bent u benieuwd wat pvvT nog meer voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvT.nl.

Groepsonderneming van Janssen de Jong