download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Bewust Veilig Dag: 20 maart 2019

20.03.19

Veiligheid is een belangrijk onderwerp waar we binnen pvvT continu aandacht aan besteden. Natuurlijk stellen wij alle middelen beschikbaar om veilig te werken, maar een ongeval zit vaak in een klein hoekje. Een ondoordacht moment, een kleine onoplettendheid of snel even iets willen afmaken….. Daarom zijn wij constant bezig om de bewustwording van onze medewerkers te vergroten.

Stilstaan bij veiligheid

Geen enkel bouwwerk is een mensenleven waard! Daar hameren we elke dag op. pvvT staat daarom op 20 maart samen met andere bouwers, installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers extra stil bij veiligheid. Op deze dag vindt namelijk de derde editie van de landelijke ‘Bewust Veilig’ dag plaats. De campagneposters krijgen een prominente plaats op onze bouwwerken en er vinden extra bezoeken en werkplekinspecties plaats.

Jaar van de gezondheid

2019 staat bij Janssen de Jong Groep – waar pvvT onderdeel van is - in het teken van de gezondheid van onze medewerkers. Veiligheid komt daarbij ook aan bod. Tijdens de donkere dagen van het jaar, vragen veiligheid op de bouwplaats én op de weg extra aandacht. In kwartaal 4 ligt hier de focus op. Via onze website en social media kanalen houden wij u op de hoogte van alle activiteiten.

Over Bewust Veilig

Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, Cumela, OnderhoudNL en Techniek Nederland hebben de handen ineen geslagen om jaarlijks, op de derde woensdag in maart, Bewust Veilig te zijn. De motivatie is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Het is van het grootste belang om ongelukken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, én om faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én werknemers.

Groepsonderneming van Janssen de Jong