download mega-arrow-down facebook twitter linkedin youtube drawing geveloplossing houtskeletbouw

Een bijzondere gevel voor een bijzonder gebouw

31.05.18

Woonzorgcomplex Badeloch biedt een veilige omgeving waarin mantelzorgers langer samen met hun partner kunnen blijven wonen. Zo’n bijzonder gebouw verdient uiteraard een bijzondere aankleding. pvvT mocht de houtskeletbouw en montage van de plafonds en gevelbekleding verzorgen. Bij de keuze voor pvvT was de prijs-kwaliteit verhouding doorslaggevend.

Alles in eigen huis

pvvT heeft de gevel luchtdicht gebouwd, zodat er geen energieverlies ontstaat naar buiten. De gevel is voorzien van STENI Vision stroken in houtprint. Voor de plafonds is gebruik gemaakt van Rockpanel panelen. Deze hebben we bevestigd op een geïsoleerde HSB achterconstructie. Zowel de engineering van de achterconstructie en HSB als de productietekeningen zijn bij pvvT in eigen huis verzorgd.

Materiaalgebruik

Bij pvvT hechten we veel belang aan kwaliteit. Daarom kiezen we voor degelijke materialen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook een lange levensduur hebben, zoals:

  • PIR isolatie
  • Hout (vuren) voor de houtskeletbouw
  • Fermacell
  • Rockpanel
  • 1.250 m² STENI Vision gevelpanelen                     
  • 1.880 m² HSB wanden                                 
  • 1.700 m² Rockpanel plafond                     
  • Diverse waterkerende en dampdoorlatende folies

De planning

De onderdelen voor de houtskeletbouw zijn vooraf geproduceerd. De productietijd bedroeg 23 weken en de montagetijd op locatie 25 weken. De montage van de plafonds en gevelbekleding nam respectievelijk 22 weken en 9 weken in beslag.

Opdrachtgever: SMT Bouw en Vastgoed
Ontwerp: De Twee Snoeken

Bijzonder woonzorgconcept

Badeloch staat aan de Eindhovenlaan in de Bossche wijk de Kruiskamp. Het is een initiatief van BrabantWonen samen met BrabantZorg. De 45 appartementen en drie kangoeroewoningen zijn speciaal bestemd voor mantelzorgers met een partner met geheugenproblemen, dementie, regieverlies of een andersoortige zorgvraag. In het complex is ook een grote ontmoetingsruimte aanwezig voor bewoners en buurtbewoners.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een perfect verzorgde gevel? Of bent u benieuwd wat pvvT voor u kan betekenen? Bel dan naar 088 205 34 60 of mail naar info@pvvT.nl.

Neem contact op

Groepsonderneming van Janssen de Jong