Quality Queen

Quality Queen verpakt voor hun eigen telersvereniging: uiteenlopend van paprika, tomaat, aubergine tot aan komkommer. De aangesloten telers voldoen zonder uitzondering aan zeer strenge criteria ten aanzien van bedrijfsvoering, kwaliteits- en personeelsbeleid, aanvoerprognoses en -last but not least- het milieu. Daarom zocht Quality Queen een nieuw en ultra gemoderniseerd verpakkingscentrum in Maasdijk.

Op de nieuwe locatie hanteert Quality Queen een eigen kwaliteitszorgsysteem in heldere, strakke procedures op het gebied van gewasbescherming, oogsten, sorteren, verpakken en conditioneren. Wel voelt men zicht klein genoeg om flexibel te opereren en zich voortdurend aan te passen aan de eisen van de (niche-)markten waarin ze actief zijn.

Binnen dit assortiment vormen tomaten, zowel los als van de tros, paprika’s, aubergines en komkommers de hoofdmoot. Desgewenst kan er echter het totale AGF-pakket worden geleverd. Dit pakket bestaat uit: zacht fruit, vollegrondsgroenten, aardappelen, champignons, citrusvruchten, steenfruit en exotentLoremIpsum

Project informatie

De achterconstructie van deze pvvT groene kopgevel bestaat uit een betonnen sandwichpaneel. Deze is uitsluitend uitgeracheld met geïmpregneerde houten regels en in het werk uitgevuld en op maat gesteld. De HSB-borstweringen en dakranden zijn daarentegen prefab gemaakt op onze eigen productielocatie, en zijn just in time aangeleverd en gemonteerd. De gevels en dakranden zijn voorzien van een Trespa beplating die onzichtbaar bevestigd is door middel van verlijming. Deze verlijming is onder projectgarantie. Voor de kleur van Quality Queen heeft Trespa een speciale projectkleur vervaardigd op de panelen.

De projecten van pvvT worden altijd samen met de opdrachtgever zo optimaal mogelijk geëngineerd. Denk hierbij met name aan de raakvlakken van de omringende partijen, zoals kozijnenleverancier, dakdekker en stratenmaker. Kantplanten, stel- kozijnen, brandstroken, waterkeringen, en dergelijke proberen wij al zoveel mogelijk in het gevelontwerp te integreren. pvvT tekent de gevels uit in “eigen huis”.

Daarnaast is het optimaal voor een opdrachtgever dat pvvT geveltechniek de achterconstructie / prefab betrekt uit de productielocatie van pvvT prefab en daarnaast ook monteert. Hierdoor ontzorgt de pvvT de opdrachtgever optimaal.

200 m2 houtskelet bouw wand
225 m2 dakrand
100 m1 stelkozijnen incl. waterkeringen
50 m2 plafond stroken 350 m2 8 mm trespa verlijmd
Ontwerp: Bogaerds Architecten en Ingenieurs BNA/BNI
Opdrachtgever: Hercuton
Opgeleverd 2010