Looije Tomaten

Looije is een familiebedrijf die vanuit het Westland en Spanje haar producten kweekt en verkoopt. Met name tomaten zijn de drijfveer van dit bedrijf. Tomaten, die de volgende namen dragen: honingtomaat, droomtomaat en de tomaat subliem.LoremIpsum

Project informatie

Het uitgesproken ontwerp kenmerkt zich door een slanke lijn van zowel het plafond als de dakrand om zoveel mogelijk transparantie te behouden.

Een prachtig detail is de ronde overstek die glooiend overvloeit in een ruimtelijk en rustgevend dakterras. Een en ander is uitgevoerd met HSB-wanden. Hiervoor was Looije bij ons aan het juiste adres.

pvvT geveltechniek en pvvT prefab hebben samen met de werkvoorbereiding van de opdrachtgever de nieuwbouw vanaf het begin af aan mee aangepakt. pvvT heeft de constructieve dimensionering bepaald en gecontroleerd, waarna overzichttekeningen en productietekeningen zijn gemaakt. Door vanaf het begin met de opdrachtgever samen te werken is een korte productietijd gerealiseerd en hebben we de elementen nog vóór de winter zijn intrede deed, kunnen monteren. pvvT produceert prefab
elementen voor afnemers, maar kan deze ook desgewenst monteren in eigen beheer.

De panelen zijn afgewerkt met een cempanel beplating, waar later de EPS tegenaan is gelijmd. Als laatste is de weefsel- en stuclaag in het werk aangebracht.

Conclusie is dat pvvT de engineering tot aan montage uitvoert in eigen hand. Dit is voor de opdrachtgever erg prettig. Het gehele proces blijft onder supervisie van één partij. Tevens bespaart het aanzienlijk in uitvoeringstijd.

Leverancier onder FSC
Het hout voor dit project en de hardhouten vlonder zijn geleverd onder het FSC-certificaat 70% mixed. De hardhouten vlonder is gemaakt van Keruing 28x145mm. Dit is een prachtig alternatief op Bankirai.

Gevelbekleding stucwerk op eps/cempanel 16 mm
200 m2 keruing buiten terrasvlonders
250 m1 HSB elementen 202 mm dik met isover systemrol 400
230 m2 HSB buitenplafonds eps/cempanel 16 mm
Ontwerp: ZZDP Architecten BV i.s.m. Bogaerds Architecten en Ingenieurs BNA
Opdrachtgever: Hercuton
Opgeleverd 2013