Brede school “Overhoeks” te Amsterdam

Obs Overhoeks is opgericht in 2010 en gaat zijn vijfde schooljaar in. De school legt het accent op effectief leren. Een belangrijk uitgangspunt is dat kinderen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De visie van Obs Overhoeks is dat kinderen zich maximaal moeten kunnen ontplooien. De basisvaardigheden van rekenen, taal en lezen staan centraal. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de nieuwste lesmethodes waarmee onderwijs op maat wordt aangeboden.

De zaakvakken, de creatieve vakken en vakken zoals techniek, ICT, geestelijke stromingen en de sociale, emotionele ontwikkeling vindt u terug in het International Primary Curriculum (IPC). Deze methode biedt het onderwijs in thema’s aan, waardoor de vakken onderling meer samenhang krijgen. Bovendien gaat deze methode uit van de kerndoelen van het basisonderwijs en de leerdoelen die de kinderen zichzelf stellen. Een andere onderwijsontwikkeling waar Obs Overhoeks op inspeelt is het vroeg vreemde talenonderwijs (VVTO). Door televisie en internet maken kinderen al vroeg kennis met andere landen en culturen. Jonge kinderen leren een taal sneller en gemakkelijker dan oudere kinderen. Er wordt veel aandacht besteed aan VVTO, ook wordt er 2 maal per week Engelse les gegeven in alle groepen.Project informatie

Begin 2014 is pvvT geveltechniek gevraagd om tijdens de schoolvakantie de gevel te bekleden van de nieuwe uitbreiding bij Obs Overhoeks. De uitbreiding bij Obs Overhoeks is uitgevoerd met vooraf geprefabriceerde units. Deze units zijn opgebouwd na de start van de schoolvakantie en tot 3 bouwlagen gestapeld. De tweede week van de vakantie is pvvT gestart met het aanbrengen van de gevelbeplating en houten delen en in de vierde week hebben wij de gevel weer overgedragen aan de opdrachtgever. Juist bij deze opdracht was de uitvoering van de activiteiten binnen het tijdpad zeer belangrijk om zo de kinderen het nieuwe schooljaar te laten starten in hun nieuwe ruime school!

pvvT geveltechniek heeft op dit project de achterconstructie compleet aangeleverd gekregen waardoor pvvT enkel alleen de rachels heeft uitgevuld en aangebracht. Daarnaast hebben we deze voorzien van een western red cedar houten gevel bekleding middels rvs nagels op kleur. De gevel is uitgevoerd in een “open gevel systeem”.

Plastica

De stenen gevelbekleding van Colorstone Naturals beschikt over de natuurlijke schoonheid van lei- of natuursteen. Uniek is de ontwerpflexibiliteit van deze gevelbekleding door het geringe gewicht. De stenen gevelbekleding is door en door gekleurd en samengesteld uit natuurlijke materialen. Colorstone Naturals heeft een robuuste uitstraling en is vandaalbestendig. Dit maakt deze stenen gevelbekleding zeer geschikt voor gevelafwerking van scholen, openbare, recreatieve gebouwen en overige utiliteitsbouw.

1600 m1 western red cedar in Rhombusprofiel
95 m2 Plastica colorstone N003 Slate Graphite
Kleur licht grijs sansin enviro stain sdf 280802-05
Kleur midden grijs sansin enviro stain sdf 280802-06
Kleur bruin grijs sansin enviro stain sdf 270303-03
Opdrachtgever: Buko
Opgeleverd 2014