Bowling Harderwijk & Almere

Bowling Almere en Harderwijk zijn een van de nieuwste, modernste en bovenal gezelligste bowlingcentra van Nederland. Bowling Harderwijk heeft 12 volautomatische bowlingbanen en Almere zelfs 24. Deze locaties behoren tot de grootste van Nederland en zijn zeer geschikt voor competitiebowling en wedstrijden op internationaal niveau.

Daarnaast zijn het een van de leukste uitgaansgelegenheden van deze steden. Gewoon voor een gezellig uurtje bowlen, eten in het restaurant, biljarts & pool of voor alle soorten en maten feesten en partijen tot zelfs vergaderen. Tevens beschikken beide locaties over een schitterend buitenterras.LoremIpsum

Project informatie

Nadat wij voor de familie G. van Maanen de bowlinglocatie in Almere met succes hadden afgebouwd, is een jaar later ook de locatie in Harderwijk door ons afgebouwd. De indeling werd in overleg met onze opdrachtgever verwerkt tot indelings- en productietekeningen. Omdat we hier te maken hadden met een externe horeca-interieurbouwer, werd er samen met Heineken een strakke planning opgezet.

De metal-stud wanden zijn om het culinaire hart -de keuken- heen gebouwd. Door de grote glaspuien zijn de ruimtes van elkaar afgeschermd, maar is wel de ruimtelijke, open indeling behouden. Het bijzondere van deze afbouw is dat deze is afgewerkt volgens het zogenoemde ‘loft’-principe. Dit houdt in dat veel elementen die normaliter onder de plafonds worden verstopt, nu in het zicht zitten. Alle leidingen zijn in het zicht aangebracht, evenals de betonnen kolommen en de dakplaten. De metal-stud wanden zijn naadloos om alle ruwbouw aansluitingen heen gewerkt en hierdoor mooi afgekaderd. Deze ‘loft-afbouw’ geeft een gebouw een geheel eigen stijl en identiteit. Het allergrootste voordeel is uiteraard het financiële plaatje. Dankzij de kunst van het “weglaten” is deze manier van afbouwen erg aantrekkelijk en betaalbaar. Alle disciplines van de afbouw zijn door ons gecoördineerd en aangestuurd. Hierdoor is binnen acht weken de afbouw opgeleverd, zodat Bowling Harderwijk op tijd zijn deuren kon openen.

“Daarom geeft pvvT afbouw inhoud aan uw gebouw”

2 lagen horeca
50 hardhouten kozijnen voorzien van hpl deuren in “special” kleur
1250 m2 metal-stud wand gefillerd en voorzien van sauswerk
900 m1 iroko 90×240 mm pergola
600 m2 tegelwerk 170 m2 plafonds
8 weken afbouw tijd
Ontwerp: Cell Studio Architecten BNA
Opdrachtgever: Hercuton
Almere opgeleverd 2012
Harderwijk opgeleverd 2013